Slováci sa dočkali šťastných gólov, Vůjtek: Američania nám to vrátili

14.05.2013 Celý región

Helsinki 14. mája (TASR) - Hovorí sa, že o šťastie treba bojovať.

Slovenskí hokejisti sa oň na majstrovstvách sveta usilovali šesť zápasov a v tom siedmom sa konečne priklonilo na ich stranu. V pravý čas, veď v súboji s USA už išlo o všetko.

"Museli sme oňho naozaj bojovať a konečne nám to popadalo," povedal pre TASR útočník Tomáš Surový.

Dva lacné góly do siete amerického brankára Bena Bishopa znamenali už vo štvrtej minúte zápasu vedenie 2:0 a zverencov trénera Vladimíra Vůjteka nakopli k víťazstvu na Američanmi 4:1 i postupu do vytúženého štvrťfinále. Nebyť dvoch rýchlych gólov, zápas s USA mohol vyzerať úplne inak. "Je super, že sme dali góly hneď na začiatku stretnutia. Naozaj nám veľmi pomohli a odvtedy sme hrali už vo väčšej pohode," pokračoval Surový.

V predchádzajúcich dueloch sa na Slovákov lepila strelecká smola a šťastne góly skôr inkasovali. Bolo tomu tak aj v predchádzajúcom zápase s Ruskom, po ktorom rezonoval najmä kiks brankára Jaroslava Janusa a tretí puk v jeho sieti. Tréner Vůjtek vtedy vyhlásil, že také góly na šampionát nepatria. Svoje slová potvrdil aj po zápase s USA, no tentokrát proti nim vôbec nič nenamietal. "Áno, dnes nám to vrátili, také isté góly prišli do siete amerického brankára," zasmial sa. "Aj tak ale nepatria na šampionát, no stáva sa aj to," dodal hlavný tréner SR.
 

Vyberte región